woensdag 12 oktober 2011

Persbericht 3 maart 2007 Even een berichtje "uit de oude doos"...


Persbericht 3 maart 2007
Even een berichtje "uit de oude doos", betreffende de oprichting van de OOC in maart 2007...

Bericht uitsluitend bestemd voor alle Cavia’s van Nederland.
Volledige geheimhouding geboden!
Voor Baasjes verboden verder te lezen!

Betreft de Overkoepelende Organisatie van CaviaBendes (OOC)

De Overkoepelende Organisatie voor CaviaBendes bestaat inmiddels uit een aantal CaviaBendes, uit Almere, Posterholt (Limburg), Drunen, Rotterdam en nog wat andere plaatsen in Verweggistan…
Om praktische redenen zien wij geen mogelijkheden om alle Bendes aan te laten sluiten bij dezelfde Bende. Bovendien maakt het ons te traceerbaar als we allemaal lid zijn van dezelfde Bende. Het is duidelijk dat we ondergronds moeten, anders kunnen er directe maatregelen tegen ons genomen worden en dat moeten we vermijden.  
Hiermee is de OOC inmiddels een feit geworden, waarbij alle CaviaBendes lid zijn van de Overkoepelende Organisatie.
We moeten nog wel het een en ander gaan regelen, met uiteraard de lokale vrijheden.

In eerste instantie moeten wij onze eisen helder en duidelijk maken, erop toezien dat ze door onze Baasjes worden nageleefd en dwangmiddelen formuleren. Natuurlijk moet elk lid een eed (of is het eet?) afleggen. En zo zijn er nog veel meer dingen. 
 

Uit Rotterdam is het het idee binnengekomen om binnen de OOC een aparte afdeling op te zetten voor de OpvangCavia’s, door de Posterse Bendes inmiddels omgedoopt tot St. Cavia’s. Dit zijn tenslotte vaak cavia’s met een minder gezellig verleden. Potentiële Baasjes moeten goed weten waaraan ze beginnen (en ze dus niet na een paar maanden weer dumpen “omdat ze erop uitgekeken zijn” of zo) en deze cavia’s hebben extra rechten als goedmaker voor hun verleden. 
 

Wij zijn totnogtoe tot de volgende voorlopige eisenlijst OOC gekomen. Wij menen dat (potentiële) Baasjes zich dienen te conformeren aan onderstaande: 
·        Elke zichzelf respecterende cavia moet eisen kunnen stellen. Goede Baasjes luisteren naar deze eisen. Slechte Baasjes niet, helaas. De betreffende cavia(‘s) moeten zo’n slecht Baasje kunnen inruilen. (voorstel van CaviaBende Almere, volledig onderschreven door de Rotterdamse Bende en de Posterse Bende, inclusief de OpvangBendes)
·        Dienaarschap van Baasjes (voorstel van CaviaBende Almere, volledig onderschreven door Biebel en Humpie uit Doetinchem)
·        Véél eten, nóg meer eten (voorstel van CaviaBende Almere, volledig onderschreven door alle Bendes)
Baasjes hangen dat niet nét buiten ons bereik op, maar zorgen dat we er goed bij kunnen (voorstel van de Posterse Bende).
·        Elke dag kruidenhooi, in onze voorkeurssmaken. (voorstel van de Drunense Donderkopjes)
·        Volledige toegang tot zaken zoals koelkast, groentela en zo (voorstel van Biebel en Humpie uit Doetinchem, volledig onderschreven door alle Bendes)
·        Méér Bahamahutjes, zoveel wij willen. Kunnen wij lekker ondernemend bezig zijn om te kijken hoe ze die nou toch in elkaar zetten… (voorstel van de Drunense Donderkopjes)
·        Volledige bewegingsvrijheid, zodat we kunnen gaan en staan waar en wanneer we maar willen (voorstel van Byke uit Posterholt). Dit inclusief het zelf mogen uitzoeken van vriendjes/vriendinnetjes om mee samen te wonen en voldoende plekken om je even rustig terug te kunnen trekken om lekker te eten of uit te buiken. (voorstel van de Drunense Donderkopjes)
·        Een eigen computer mét internetverbinding. Hoognodig, om o.a. onbeperkt te kunnen mailen met de andere CaviaBendes! (voorstel van de CaviaBende Almere, volledig onderschreven door alle Drunense Donderkopjes)
Deze computer moet ten allen tijde goed functioneren! (eis van de Posterse Bendes, die al een week zónder computer zitten…)
·        Elke cavia heeft recht op (minimaal 1, maar mag ook meer zijn) een maatje om zijn verblijf mee te delen. De meeste caafjes worden erg ongelukkig als ze alleen moeten wonen. Een aantal van onze Bendeleden heeft daar helaas ervaring mee…
·        Het ontplooien van activiteiten als een groente-uitwisselingsproject of bijvoorbeeld een lezing houden over het belang van veel, VEEL groente (voorstel van Biebel uit Doetinchem, van harte onderschreven door Dinja uit Veenendaal)
·        Elke cavia heeft recht op een huisje, slaapkist, bahamahutje of iets dergelijks. Dat is onontbeerlijk voor hun studie en bovendien kunnen ze zichzelf daarin – indien nodig – verstoppen.
·        Elke cavia heeft recht op een Verjaardag!
Voor het vaststellen van de verjaardagsdatum zijn een aantal mogelijkheden:
1.      Voor de cavia waarvan de geboortedatum bekend is, wordt uiteraard die datum aangehouden.
2.      Bij het ónbekend zijn van de geboortedatum (vaak bij opvangcavia’s) bestaan er verschillende mogelijkheden:
·        Als het óngeveer bekend is kunnen Baasjes een gokje doen en een datum prikken
·        Als het helemaal niet bekend is wordt de datum van adoptie aangehouden.
Een héél belangrijk gegeven, tenslotte. Welke cavia wil nou een eet-feestje mislopen?!?!?!
Het enige compromis waartoe wij bereid zijn is dat de feitelijke viering van de Verjaardag in het weekeinde mag vallen, als Baasjes iets meer tijd hebben voor extra Aandacht en Lekkers.
·        Op Belangrijke CaviaDagen dienen Baasjes zich voor ons vrij te maken en zich niet te verschuilen achter andere bezigheden. Bij Belangrijke CaviaDagen denken wij aan zaken als 9 september (Dag van de Cavia!), 4 oktober (Wereld Dierendag), het Knoevelfestijn, Knuffelkeuringen, Verjaardagen e.d…
·        Vuurwerk dient eigenlijk te worden afgeschaft, maar volgens onze Baasjes zijn mensen daar toch niet van af te brengen. Rare tweepotige cavia-logica...
Dus een aangepaste eis van de OOC: Baasjes knallen NIET voor de deur, alle gordijnen gaan dicht (bij gebrek aan gordijnen: luiken en deuren dicht), lampen aan (indien aanwezig) en genoeg afleiding in de vorm van HEEL VEEL LEKKERS!!!
·        Pleegbaasjes/logeerbaasjes: zijn voorzien van leesbril, lezen de instructies van Baasjes goed door en beloven zich daar volledig aan te houden. Bovendien gaan ze volledig op onze eisen t.a.v. natjes en droogjes in. (voorstel van Byke, Vlekkie en Schrumpie uit Posterholt)
·        We hoeven nooit meer naar de dierenarts. Het is er nooit leuk en iets lekkers krijgen we niet van hem. Voor honden heeft hij een hele grote pot met koekjes staan. Als zij klaar zijn krijgen ze wel wat lekkers. Dit vinden wij discriminatie en zijn hier fel op tegen!!!!!! Ook de keukenweegschaal (vaak een voorbode van dierenartsbezoek) moet het huis uit (voorstel van de Drunense Donderkopjes)
Overigens zijn Baasjes hier het niet eens met onze eisen t.a.v. de dierenarts. Zij stellen:
·        "Bij ziekte of andere ongemakken gaan wij zonder morren mee naar de dokter en accepteren braaf alle behandelingen (inclusief prikjes, vieze pilletjes, badjes en zo) die de dokter nodig vindt, ook al vinden wij dat helemaal niet leuk."
Een klein beetje gelijk hebben ze wel. Toen Babbeltje last had van haar kiesjes heeft de dokter haar toch maar mooi van haar probleem afgeholpen en ook het buikje van Annika had zonder hulp van de dokter beslist meer problemen gehad. En zo zullen er onder jullie vast ook meer zijn met, achteraf bekeken, minder negatieve ervaringen met de dokter.
Echter het feit dat er voor honden lekkers ligt en voor ons niet is absoluut een aandachtspunt waar nodig iets aan moet veranderen! Dus dit is de aangepaste eis:
·        Als het nodig is gaan we naar de dierenarts. Echter: behandelingen mogen nooit onnodig vervelend zijn en zowel bij de dokter als thuis dienen er goedmakertjes in de vorm van extra lekkers en knuffels/aandacht te worden aangeboden!!!
·        Baasjes moeten alles wat ze óns aan viezigheid laten slikken verplicht óók nuttigen, zodat ze wéten wat ze er bij ons onder dwang inspuiten! (voorstel van de Drunense Donderkopjes)
·        En uiteraard wat er verder nog allemaal in ons belang is…

Tot zover de huidige stand van zaken binnen de OOC.
Denken jullie met ons mee? Nóg meer leden zijn uiterst welkom!

Pootjes en WHIEP van

Babbel, Knabbel, Annika, Lonneke en Fenna alias de CaviaBende uit Almere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten