maandag 17 oktober 2011

Almere, 17 oktober 2011

Hoooiii Caafjes!

Even een update uit het Almeerse...
[Pom:] Ik ben definitief ingelijfd als nieuw Lid van de CaviaBende Almere. Het is eigenlijk best gezellig zo… en volgens Bazinnetje leveren we met z’n viertjes heel interessante caaf-TV.
Sinds een week wonen we met z’n allen in de nieuwe grote kooi, na een verblijf van een dag of 5 in de kamerren. In die 5 dagen werd het langzaam gezelliger… eerst nog wel eens klapperen of een stevige tik ontvangen (of uitdelen *bloos*), daarna bleef ’t bij af en toe wat gemopper en verder gezellig samen peuzelen – al liggen we nog niet tegen elkaar aan geplakt te dutten...
En toen vond Bazinnetje het tijd om ons te verhuizen naar de nieuwe grote kooi! Spannend hoor! Nieuwe schuilplekjes om te ontdekken (onder plankjes), een wilgentunneltje waar je onder én op kunt zitten (en als opstapje kunt gebruiken om op een plankje te komen), een mandarijnenkratje met yummie hooi. En inmiddels ook tunneltjes en een hangmatje. ‘t Is best gezellig zo, samen met die drie mooie meisjes.
Hoewel, gisterenavond vond ik het nodig om met Sofietje te knuffelen… érg nodig zelfs! En Sofietje wilde niet zo meewerken… dus er was een hele hoop geren en gemopper in de bak.
[Sofietje:] Já Pom, als een meisje NEE zegt bedoelt ze NÉÉ en niet “misschien” of “ja”… en als jij dat niet wilt horen is dat maar jammer, maar dan bedóel ik toch écht NÉÉ!
[Pom:] Ja maar… ik vind je zo mooi… en zo lief… en zo knuffelig…
[Sofietje:] NÉÉ NÉÉ NÉÉ NÉÉ NÉÉ WHIEIEIEIEIEP
[Melissa:] Darwin en ik zijn maar ’n beetje uit de wind gaan zitten… Pom was wel érg opdringerig naar Sofie toe. Maar na een paar uurtjes was dat ook weer over en zijn we allemaal maar een tukkie gaan doen. Lekker rustig ;-)
Verder hebben Pom en ik de ruzies van vorige week wel bijgelegd hoor. Ik begreep ‘m gewoon niet, maar eigenlijk is ‘ie best wel lief… *bloos*


En nog een laatste belangrijk bericht: de boer heeft hierachter nog stééds geen mais geoogst, dus de enige mais die wij peuzelen komt nog steeds uit de winkel… smaakt ook goed hoor!
De appeltjes van de buurvrouw smaken ook dit jaar weer prima. Ze dreigt wel (net als een paar jaar geleden) de appelboom nu écht te gaan omzagen, dus wellicht was dit het laatste jaar… maar dat viel de vorige keer ook mee, dus wie weet kunnen we over een jaar gewoon weer aan een nieuwe voorraad beginnen! Enneh, Bazinnetje heeft een abrikozenboompje in de tuin geplant, wie weet lusten we die ook wel…
Het grasveldje in onze tuin wil nog niet vlotten. Dat gaat dit jaar niet meer gebeuren, heeft Bazinnetje aangekondigd. Dat gaat nu toch niet meer groeien. Volgend jaar maar weer een nieuwe poging…


OK, tijd voor ons schoonheidsslaapje!

Groetjes van
Pom, Sofietje, Melissa en Darwin vanuit Almere

1 opmerking:

  1. Pardon... maar wie heeft er op aangedrongen om ze in de nieuwe grote kooi samen te persen???????

    BeantwoordenVerwijderen